PRESENTACIÓ

LA FORÇA DE LA MENT

Benvinguts a la V BESCARAN TRAIL RUN, la cursa de muntanya de Bescaran.

Primer de tot, pels que no coneixeu Bescaran, us fem una petita descripció de la seva ubicació:

-Bescaran és un petit poble del Pirineu de Lleida situat a 1380m d’altitud.
-Forma part del municipi de les Valls del Valira a la comarca de l’Alt Urgell.
-El seu terme, limita al Nord amb el principat d’ Andorra, al sud amb Estamariu, a l’est amb Castellnou de Carcolze i a l’oest amb Arcavell.
-Situat a una distància de 15 Km de la Seu d’Urgell, capital de la comarca.
-Amb un cens de població aproximat d’uns 85 habitants

Per què organitzar una cursa a Bescaran?
Aquesta idea neix amb l’objectiu de potenciar el turisme, donar a conèixer la naturalesa de les nostres terres i fomentar la pràctica de l’esport a l’aire lliure. Per fer-ho us proposem la següent ruta rutes, una per cames més preparades i una altra d’iniciació:

Bescaran Trail Run 29 Km, +2100m desnivell positiu acumulat aprox.

La cursa, transcorrerà íntegrament per terres de Bescaran. Començarà  al poble i serà circular amb arribada i sortida a Bescaran.
A l’arribada podreu gaudir d’una botifarrada.

La idea de fer la cursa es anar canviant els recorreguts cada any i així ajudar al manteniment dels camins

Aquest recorregut, serà el mateix que el de la última edició fins el punt més alt, el majestuós Pic del Munturull, a partir d’aquí, la baixada serà una mica més llarga que en la última edició i presentarà dificultats tècniques una mica més elevades. És a dir la cursa passarà a ser de 29km.

El  punt més dur de la cursa, es troba entre el km 15 i el km 16,7. Aquest  1,7Km de distància, estarà repartit entre una baixada d’uns 600m amb aprox -300m desnivell negatiu i seguidament una pujada de 1,1km amb +400m desnivell positiu, a partir d’aquest punt, el pendent de la cursa disminueix  i es suavitza, fent una baixada progressiva fins a Bescaran.

Tindre en compte que a la Vall de la Bassa, al Km 18 aprox. hi ha una petita tartera d’uns 100m de distància, que no presenta cap dificultat tècnica.

 

Bescaran Trail Run: 10 Km, +650m desnivell positiu acumulat

La cursa, transcorrerà íntegrament per terres de Bescaran. Començarà  al poble i serà circular amb arribada i sortida a Bescaran.
A l’arribada podreu gaudir d’una botifarrada.

La cursa de 10Km, està destinada a els corredors joves i a corredors que es volen iniciar en les curses de muntanya.

La dificultat tècnica, d’aquesta cursa es mitja-baixa, per tant es apta per qualsevol corredor.

El punt més alt, es troba a 2000m, al refugi de Coll de Midós, es en aquest punt, on el recorregut deixa de pujar i pràcticament i fins l’arribada, va alternant baixades amb zones planes..

 
Es podrà gaudir d’un paisatge excepcional i salvatge… Aquest recorregut, engloba tot el que un autèntic corredor de muntanya vol.

 Esperem que disfruteu del paisatge i la naturalesa d’aquestes meravelloses terres.

I recordeu que el més important per realitzar qualsevol d’aquestes dues curses, no és l’estat físic que puguem tenir (tot i que ajuda) sinó LA FORÇA DE LA MENT

Anuncis